Wat is Budowazasport?

Budowzasport is uw Sportvereniging voor Jiu jitsu, Judo & Zelfverdediging en Weerbaarheidstraining. Budowazasport is opgericht op 23 aug 2011. De eerste lessen starten in Schagen en 't Zand. Budowazasport staat voor Budo (verzamelnaam japanse martial arts) waza is de term die we gebruiken voor groepen technieken en daar van heb ik een sport gemaakt met wedstrijd mogelijkheden.

Wie is Jeroen Blom?

Een passievolle meester die voor jong en oud klaar staat.

Jeroen heeft op nationaal niveau mee gedaan aan Jiu jitsu wedstrijden en heeft deel uitgemaakt van het Nationale Militaire Judo Team met o.a. Mark Huizinga, Ben Sonnemans en Claudia Zwiers.

Zijn ambitie is als trainer te blijven doorgroeien en zijn kennis en bekwaamheid over te dragen aan jong en oud.

Jeroen is getrouwd met Vivianne en samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jiu jitsu: 4e dan - Leraar B (niveau 4 JBN - NOC/NSF)

Judo: 3e dan - Leraar A (niveau 3 JBN - NOC/NSF)

Jiu jitsu

Jiu jitsu kan vertaald worden als "soepele techniek". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

Jiu jitsu is een sport waar uit veel budosporten zijn ontstaan. Daarom vindt u in het Jiu jitsu ook specialismen terug als Judo, Karate en Aikido.

De invloeden van andere landen in het westen worden ook in het hedendaagse Jiu jitsu doorgevoerd. Hierbij moet u denken aan Krav Maga (Israël), Hapkido (Korea), Eskrima (Filipijnen) en Boksen (het Westen).

Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met Budowazasport.

Judo

Judo is een vechtsport die is ontstaan vanuit het Japanse Jiu jitsu. De Japanner Jigoro Kano ontwikkelde de sport eind 19e eeuw, omdat hij vond dat bij Jiu jitsu te ruwe en gevaarlijke technieken werden gebruikt. Hij selecteerde een aantal technieken die de tegenstander konden uitschakelen, zonder hem daarbij ernstig te verwonden. Niet voor niets betekent Ju-do letterlijk 'zachte weg'.

Judo is een alom bekende sport en wordt gezien als een belangrijke sport om de motorische eigenschappen van mensen te verbeteren. Hierbij geldt hoe jonger je begint, des te beter. Maar ook voor mensen die op latere leeftijd aan judo beginnen is het een prima leerschool.

Niet iedere judoka wordt wereld- of olympisch kampioen. Toch is het meedoen aan een wedstrijd een leerzame ervaring. Is er geen ambitie om wedstrijden te doen is dat geen probleem. Judo bevordert de sociale en fysieke vaardigheden van een ieder.

Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met Budowazasport.

Cursus Zelfverdediging en Weerbaarheid

Deze cursus bestaat uit 7 lessen van 75 minuten. U krijgt in deze lessen tips en training om uzelf meer weerbaar en zelfvezekerder te maken.

De cursus wordt apart gegeven door de trainer van Budowazasport op nader bekend te stellen tijden en locaties. Er wordt getraind in trainingspak, sportschoenen etc.

Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met Budowazasport.